2020'de Sanal Fuarların ve Pandeminin Etkinlik Sektörüne Etkisi

Katılmayı beklediğiniz etkinlik, seminer veya konferansın COVID-19 salgını nedeniyle askıya..

Katılmayı beklediğiniz etkinlik, seminer veya konferansın COVID-19 salgını nedeniyle askıya..

Katılmayı beklediğiniz etkinlik, seminer veya konferansın COVID-19 salgını nedeniyle askıya alınması artık şaşırtıcı bir haber değeri taşımıyor. Bir katılımcı olarak, artık planlanan etkinliklerin iptali veya askıya alınmasıyla ilgili e-postaları veya diğer bildirimleri almaya alışkınız. Bu tür konular, 2021'de tekrar fiziksel etkinlikler deneyimleyebileceğimizi sorgulamamıza neden oldu.

COVID-19'un Fuar ve Etkinlikler Üzerindeki Etkisi

Şimdilik, ne kadar önemli veya önemsiz olursa olsun, hemen hemen tüm şirket veya kurumlar, ekiplerini ve katılımcıları güvende ve sağlam tutmak için online etkinliklere başvurmak zorunda. Bu nedenle, fiziksel fuarlar ve etkinlikler, çeşitli modern sanal fuar platformlarından yararlanan online etkinliklere büründü.

Bu zor dönemde işlerimizi yürütmemize ve birbirimize ulaşmamıza imkan tanıyan teknolojiye teşekkür etmek gerek. Teknolojideki bu hızlı büyüme olmasaydı, online etkinlikler ve sanal güçlü bağlantı imkansız görünebilirdi. Ayrıca pandemi, bazı kuruluşları kendilerini teknolojiye adapte etmeye ve hala müşterileri için hizmet sağlamaya zorladı. 

Online Fuar ve Etkinliklerin Etkileşime Katkısı

Sonuç olarak, online fuarlar günümüzde birçok insanın günlük yaşamlarına, birbirleriyle iletişimlerine ve etkileşimlerine giden bir yol olarak ortaya çıktı. Pek çok etkinlik organizatörü, Mart 2020'den bu yana özel ve online gerçekleştirilemeyecek etkinlikler nedeniyle işlerinde zorluk yaşamış olsa da, bazıları hala ticari ekosistemde yer almak adına online etkinlikler düzenleyerek büyük başarılar elde etti. Canlı etkinlikleri sırasında zayıf bağlantılar, farklı saat dilimleri, kullanıcı saldırıları ve öngörülemeyen sorunlar gibi yeni zorluklarla karşılaştılar ve üstesinden geldiler. 

Online Etkinlikleri 2020'de Neler Etkiledi?

Online fuarlar, etkinlikler ve konferanslar göz önüne alındığında, son zamanlarda ortaya çıkan birkaç konu bulunmakta. .

Bazı insanlar dijital fuar ve etkinliklere katılmayı fiziksel olarak katılmaktan daha kolay bulsa da, bazıları dikkatlerinin çok daha kolay dağıldığını düşünüyor. Çocuklar, günlük ev işleri, kapı zilinin beklenmedik bir şekilde çalması gibi dikkat dağıtıcı şeyler, etkinliğin tam ortasında can sıkıcı ve rahatsız edicidir. Ev dekorasyonu ve rahat kıyafetlerin neden olduğu genel dikkat dağınıklığını da göz ardı etmek zordur.

Dikkat Dağınıklığı

Dikkat dağıtıcı unsurlar verimliliği önemli ölçüde düşürür. Beklenen verime sahip olunmadığından işler gerçekleşmeden zaman akıp geçer. Bu nedenle, yapılması gereken birçok iş hala gerçekleşmemiş olarak bekler. İş yükünün kendisi, ziyaretçileri online canlı etkinlikte gerçekleşenlerden uzak tutan bir başka dikkat dağıtıcı unsurdur.

2020'nin büyük bir bölümünü kaplayan pandemi sürecinin fuar ve etkinlik sektörünü nasıl etkilediğine kısa bir bakış attık Net tahminler öne sürmek pratik olarak imkansız olsa da, kuruluşların en azından yakın gelecekte sanal etkinlikleri sıklıkla değerlendirmeye devam edecekleri söylenebilir. Bu nedenle, bir etkinlik organizatörü veya organizasyonu olarak, online fuar ve etkinlikleri yürütmenin daha iyi yollarını düşünmek stratejik bir karar olacaktır. Her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için bir kontrol listesi planlamayı unutmayın. İşinize odaklanın, Endless Fairs ve sanal fuarlarla daha parlak bir geleceği dört gözle bekleyin! 

Şirketinizi Online Etkinliklerle Tanıtmanın Avantajları

Online Konferanslar şirketinizi tanıtmak için çok avantajlı bir fırsat olarak göze çarpıyor. Online etkinliklerin sunduğu avantajları öğrenmek için tıklayın.

Start-Up'ını Geliştirecek ve Tanıtacak Sanal Etkinlikler

Start-Up'ını Geliştirecek ve Tanıtacak Sanal Etkinliklerle ilgili blog yazımızı aşağıda sizler için hazırladık.