İş Hayatında Yenilikleri Yakalamak : Online Konferans ve Sanal Fuarlar

Sanal fuar nedir? Sanal fuarlar iş hayatında teknolojik yenilikleri yakalamanın en iyi yollarından biridir.

Sanal fuar nedir? Sanal fuarlar iş hayatında teknolojik yenilikleri yakalamanın en iyi yollarından biridir. Bu yeniliklerin sunduğu avantajları için tıklayın!

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte bundan belki de 5 yıl önce hayal olan fikirler, şu an pratikte kullanılabilen ve hayatımıza avantaj katan özellikler olarak hayatımıza giriş yapmakta. Fuarcılık sektörü, sanal fuarcılıkla ve online konferans sistemleriyle birlikte bu teknolojik gelişmeleri en hızlı ve verimli olarak avantaja dönüştüren sektörlerden biri oldu. Peki sanal fuarcılık nedir, ne gibi teknolojik özelliklere sahiptir, online fuar işletmelere ne gibi avantajlar katar?

Sanal Fuar Nedir?

Sanal fuar ve online konferans temelinde geleneksel olarak fiziksel ortamda gerçekleşen her türlü fuar, etkinlik ve konferansların teknoloji yardımıyla sanal ortamda gerçekleşmesi anlamına gelmekte. Hızla gelişen görüntülü görüşme, güçlü altyapı sistemleri, 3D modelleme ve canlı yüksek kaliteli yayın teknolojileriyle birlikte fiziksel bir ortamı aratmayan sanal fuarlar ve etkinlikler, bu teknolojik artıları hem organizatörler, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için avantaja dönüştürür.

Sanal Fuarların Avantajları Neler?

Yüksek Erişim

İş hayatında yenilikleri yakalamanın sunduğu avantajlardan ilki yüksek erişim. İşletmeler fuarlarını, etkinliklerini ve konferanslarını online bir ortamda gerçekleştirerek tüm dünyaya ulaşma şansı yakalar. İlgili katılımcı ve ziyaretçileri seyahat zorunluluğu olmadan evlerinin rahatlığında ağırlayarak katılımcı sayısını katlayabilen işletmeler, dünyanın dört bir yanından katılımcıyla birlikte çeşitli bir katılımcı çehresine de sahip olur. Geniş kitlelerin sunduğu potansiyel müşteri iletişimi ve kullanıcı verileri sayesinde fuar sonrasında kullanılabilecek verimli fırsatlar yakalanır.

Düşük Maliyet ve Hızlı Çözüm

Sanal fuarların ve etkinliklerin fiziksel bir alana ve standlara, bu alanda standların kurulumuna ve çalışanların fiziksel olarak orada bulunmalarına ihtiyacı yoktur. Bu sebeple kurulum, seyahat, kira gibi ücretler olmaksızın Endless Fairs hazır sanal fuar platformu ile hızlıca fuarlarına kavuşabilir, düşük maliyetin getirdiği ekstra bütçeyi pazarlama kampanyalarında değerlendirerek etkinliğin çok daha fazla kişiye duyurulmasını sağlayabilirsiniz.

Sınırsız Kapasite

Katılımcı sayısı bakımından fiziksel alanlarının kapasitesiyle sınırlı olan geleneksel fuarların aksine sanal etkinlikler veya konferanslar güçlü altyapıları ile sınırsız sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapabilmekte, bu sayede daha geniş bir kitleye hitap edebilmekte.

Dijital Platformun Sunduğu İmkanlar

Sanal fuar sonunda paylaşılan ziyaretçi sayısı, demografi bilgileri, standlara ziyaret bilgileri gibi istatistikler organizatör ve katılımcı kurumlara rapor haline getirilerek elde edilen sonuçlar verilere dökülür . Bu raporlar ziyaretçiler hakkında detay sağlarken firmaların sonraki adımları için de ışık tutar.

Buna ek olarak online etkinliklerde kayıt altında tutulan ziyaretçi bilgileri sayesinde fiziki fuarlarda yaşanan ziyaretçi iletişim kaybını sıfıra indirilir. Standları ziyaret eden ziyaretçilerin iletişim bilgileri sunularak fuar sonrası da iletişim için imkanlar tanınır.

Sanal etkinlikleri diğer online pazarlama kanallarıyla entegre ederek fuarları veya katılımcı kurumların ürün ve hizmetlerini etkinlik öncesi ve sonrası pazarlama iletişimlerine dahil edebilirsiniz. Etkinliğe dijital olarak kolayca talep toplayıp bu kişileri çalışmalara fuar ile paralel bir şekilde online olarak dahil etmek mümkün olur.

Endless Fairs sunduğu sanal fuar, etkinlik ve konferans platformu ile organizatör firmalara iş hayatında yenilikleri yakalamak için tüm imkanları sağlıyor. Sanal fuarlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve kendi fuarınızı düzenlemek için  bizimle iletişime geçin.

 

Sanal Franchising ve Bayilik Fuarlarının Sunduğu İmkanlar

Sanal franchising ve bayilik fuarlarının hem katılımcılara hem de ziyaretçilere kariyer hedefleri doğrultusunda sunduğu birbirinden değerli imkanlardan aşağıdaki blog yazımızda bahsettik.

Şirketinizi Online Etkinliklerle Tanıtmanın Avantajları

Online Konferanslar şirketinizi tanıtmak için çok avantajlı bir fırsat olarak göze çarpıyor. Online etkinliklerin sunduğu avantajları öğrenmek için tıklayın.