8 Adımda Sanal Kariyer Fuarlarını Etkili ve Doğru Kullanın (İş Ararken)

Yeni mezun veya iş değiştirmek isteyen bireylerin iş arama sürecinde daha başarılı olmasını sağlayacak sanal fuarları doğru kullanmak ile ilgili detaylar yazımızda.

Yeni mezun veya iş değiştirmek isteyen bireylerin iş arama sürecinde daha başarılı olmasını sağlayacak sanal fuarları doğru kullanmak ile ilgili detaylar yazımızda.

Sanal kariyer fuarları istihdam süreçlerini büyük bir hızla ele geçirdi. Sanal fuarlar, her iki tarafın da doğru olanı bulmasına yardımcı olmak için işverenleri potansiyel adaylarla etkili bir şekilde birleştiriyor. Yüksek erişim ve katılımcı, çevre dostu duruşu ve kolay kullanımı ile sanal kariyer fuarlarının neden popüler olduğunu anlamak güç değil. İş arayanlar için  sanal kariyer ve istihdam fuarları, doğru işi bulmak için uygun maliyetli, zaman kazandıran ve uygun bir çözümdür.

iş arayanlar sanal kariyer fuarlarını en iyi şekilde nasıl kullanabilir?

En iyi geri dönüşü almak için sanal kariyer ve istihdam fuarları hakkında bilmeniz gereken her şeyi blog yazımızda bulabilirsiniz.

İşverenleri Fuar Öncesinde Araştırmak

Etkinlikten önce iş arayanların sanal kariyer ve istihdam fuarına katılan işverenlerin listesini gözden geçirmeleri doğru bir tercih olacaktır. Bu şekilde çalışmak isteyebilecekleri şirketleri listeleyerek odaklanmaları mümkün. Ek olarak, bu şirketlerin temsilcileri için belirli sorular sormalarına ve bu doğrultuda sağlıklı kararlar almalarına olanak sağlayacaktır. Böylelikle fuar gününde iş arayanlar listeledikleri firmalara odaklanarak zaman kazanabilirler. Ayrıca etkinliğin kayıt sayfasını incelemek ve eğer paylaşıldıysa ilanlara önceden göz gezdirmek avantajlı olacaktır. İş arayanlar, aradıkları pozisyon için gereksinimleri incelemeli ve özgeçmişlerini buna göre özelleştirmelidir. Paylaşılan iş ilanlarına iyi biçimlendirilmiş ve alakalı bir özgeçmiş gönderildiğinden emin olmak gerekir. Bazı durumlarda, sanal kariyer fuarı, başvuruların tamamlanması adına dış bir siteye yönlendirebilir. Bu siteleri geri dönmek için kaydetmeyi unutmayın.

Sanal Fuardan Önce CV Güncellemek

İş arayanlar, eski bir özgeçmişin işe alım sürecinde şanslarını azaltacağını bilmelidir. Ayrıca doğru strateji, özgeçmişi iş ve şirket gereksinimlerine uygun hale getirmek olacaktır.

Hatırlatıcı Kurmak

Sanal fuarlara katılım kolay olduğu ve seyahat gibi zorlu işlemler gerektirmediğinden kolaylıkla unutulabilmekteler Kayıt olduktan sonra fuarın gerçekleşeceği zaman için bir hatırlatıcı kurmakta fayda var.

Şirket Temsilcileri ile Sohbet Etmek

Sanal kariyer ve istihdam fuarı gerçekleşirken iş arayanlar listeledikleri ve çalışmak istedikleri şirketlerin temsilcierine ulaşmalı ve iletişim kurmalıdır. Yazılı, sesli veya görüntülü chat yoluyla soru sormak, iş arayanların doğru karar vermesi için netlik kazanmalarına yardımcı olur. Şirket kültürü, çalışanlar, sağlanan avantajlar ve imkanlar gibi her konuda sorular sorulmalıdır. İşverenlere sormak için önceden bir soru listesi hazırlamak, iş arayanlara sohbet odasında çok zaman kazandıracaktır. Sohbet sırasında veya webinarlarda gerçekleşen konuşmalarda ilgi çekici veya bilgilendirici bir nokta olduğunda not almak çok işe yarayan bir yöntemdir.

Webinarlara Katılmak

Sanal kariyer fuarları  uzmanların kariyer konusunda bilgi verdiği webinarlara  da sahiptir. Örnek olarak  sanal fuarların teknolojik altyapıları, şirketlerin potansiyel adaylara ulaşmak için webinar düzenlemesine, şirketin neyi temsil ettiğini iletmesine ve Soru-Cevap oturumları düzenlemesine olanak tanır. İş arayanlar, webinarları işverenler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir fırsat olarak kullanabilir ve sunum yapan kişiyle sohbet etmek için Soru-Cevap oturumuna girebilir.

İşverenlerin Sağladığı Kaynaklardan Yararlanmak

Sanal kariyer ve istihdam fuarlarının bir diğer faydası da broşür ve el ilanları gibi kağıt tabanlı/basılı belgelerin ortadan kaldırılmasıdır. Ziyaretçiler için, fiziksel bir kariyer fuarından sonra bu kadar çok belgeyi toplamak, biriktirmek ve düzenleyerek kullanılır hale getirmek bir zorluktur. Bu sorun, sanal kariyer ve istihdam fuarlarında iş arayanlar tarafından indirilebilecek dijital belgelerin sağlanmasıyla ile çözülmektedir. Bu belgeler daha sonra iş arayanlar tarafından çok kolay bir şekilde kullanılabilir.

Sakin ve Rahat Bir Yer Seçmek

Dikkat dağıtıcı sesler ve ortamlar, sanal bir kariyer fuarı sırasında bir iş arayanın deneyimini zorlaştırabilir. İş arayanların sakin bir yerde oturduklarından emin olmaları gerekir. Ayrıca internet bağlantısının sabit olduğundan ve cihazlarının uyumlu olduğunun kontrolünün gerçekleştirilmesi önemlidir.

Teşekkür Notları

Sanal fuarın bitimi sonrasında iş arayanların iletişime geçtiği şirketlerin temsilcilerine teşekkür notu göndermesi nazik ve iyi bir hareket olacaktır. Bu jest, iş arayanların aklında yer etmeye yaradığı gibi güçlü ilişkiler kurulmasına da yardımcı olur.

İş Arayanlar ile Firmaları Sanal Kariyer ve İstihdam Fuarlarında Buluşturun

Sanal kariyer ve istihdam fuarları, iş arayanların işverenlerle etkili bir şekilde bağlantı kurarak hayatını kolaylaştırır. Sanal fuarların avantajlarından yararlanıp dijitalleşen dünyaya ayak uydurmanın tam zamanı. Siz de sanal kariyer ve istihdam fuarınızı düzenlemek ve daha fazla bilgi almak için  hemen bizimle iletişime geçin.

Sanal Fuarınıza Katılımı Email Pazarlama İle Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

İş hayatındaki en güncel buluşma ağı olan sanal fuarları düzenlemeden önce sanal fuarınıza katılımı e-mail pazarlama ile nasıl güçlendirebileceğiniz blog yazımızda.

Sanal Fuarlarda Standları Doğru Kullanmak İçin Öneriler

Katılımcıların ziyaretçilerle buluşarak markalarını en iyi şekilde tanıtabileceği sanal fuarlarda standların doğru bir şekilde kullanılması için öneriler yazımızda.