Sanal Fuar Organize Etmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey

İş hayatına yön veren ve sektördeki insanları maksimum oranda başarıya götürecek sanal fuarları organize etmeden önce bilmeniz gereken 6 önemli şey blog yazımızda.

İş hayatına yön veren ve sektördeki insanları maksimum oranda başarıya götürecek sanal fuarları organize etmeden önce bilmeniz gereken 6 önemli şey blog yazımızda.

Fuarlar, ürünleri potansiyel alıcılara sergilemenin etkili bir yoludur. İşletmeler için de iyi bir markalaşma fırsatıdır.  Sanal fuarlar ile bu avantajlar  gittikçe artıyor. Bir araştırma çalışması, sanal etkinliklere bir kez katılan kişilerin başka bir etkinliğe katılma olasılığının %51 daha yüksek olduğunu gösterdi. Dolayısıyla sanal fuarların geçici bir merak olmadığını ve çok uzun süre hayatımızda kalacaklarını öngörebiliriz. Sanal fuarlar, organizatörlerin teknolojiden yararlanmasına ve etkinliklerini çevrimiçi hale getirmesine olanak tanır. Bu sadece etkinliğin maliyetini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda organizatörleri birçok zorluktan kurtarır. Endless Fairs gibi çevrimiçi fuar platformları, baştan sona etkinlik organizasyonu ve yönetim hizmetleri sağlayarak fuar organizatörlerine kolaylık sağlıyor. 

Başarılı bir sanal fuar düzenlemeden ve ziyaretçilerinize ev sahipliği yapmadan önce bilmeniz gereken şeyler

1. Teknolojik Altyapı

Sanal fuarlar büyük ölçüde teknolojiye bağlıdır.  Teknolojik altyapıya  sahip sanal fuarları gerçekleştirme sürecinde hizmet sağlayıcının teknik yapısına aşina olmak isteyebilirsiniz Bu konuda ilerlemenin en iyi yolu, sağlayıcı firmadan fuarın görünümünü ve hissini deneyimlemek için bir demo istemektir. Bir demo, sanal fuar sırasında katılımcıların ve ziyaretçilerin platformla nasıl etkileşime gireceklerini anlamanıza da yardımcı olur. Kolay kullanım imkanı tanıyan altyapıya önceden aşina olmak adına bu demo ile vakit geçirmek ve planları buna göre gerçekleştirmek en iyi yollardan biri olacaktır.

2. Strateji Geliştirme

Sanal etkinliklerin günümüzde trend olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak bu, organizatörlerin uygun bir plan olmadan bu işe atılmaları gerektiği anlamına gelmez. Organizatörler, neden sanal bir fuarna ihtiyaç duyduklarını ve hedeflerine ulaşmada onlara nasıl yardımcı olacağını anlamalıdır. Bu onların fuardan beklentilerini belirlemelerini sağlayacaktır. Endless Fairs gibi sanal fuar platformları, organizatörlerin ihtiyaçlarına göre etkinliği kolayca özelleştirebilir. Belirli konularda spesifik bir fuar organize etmek isteyen organizatörler için bu durum çok avantajlıdır. Hedef kitlesini belirlemiş, stratejisini buna göre hazırlamış organizatörler, kolay özelleştirilebilen fuar altyapısı sayesinde istedikleri geridönüşe hızla ve kolaylıkla ulaşabilmekte.

3. Pazarlama Planı

Katılımcıların ilgisini çekmek söz konusu olduğunda, sanal fuarlar geleneksel fuarlardan pek de farklı değildir. Hedef kitle sanal fuarlar için çevrimiçi olarak bulunduğundan, pazarlama mesajı, ev sahibinin ihtiyaçlarına bağlı olarak çok sayıda kişiye iletilebilir. Bu nedenle, çevrimiçi bir fuarnın erişim ve ölçeklenebilirlik avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak için eyleme geçirilebilir bir pazarlama planına sahip olmak gerekir.

Etkinlik çevrimiçi olarak organize edileceği için, etkinliğin hedef kitlesinin de çevrimiçi olduğunu unutmayın. Bu nedenle,  doğru kitleyi çekmek  için sosyal medya gibi çevrimiçi platformlardan yararlanın. Kendi websitenizde ve sosyal medyada yapabileceğiniz reklam kampanyalarını e-bültenlerle de destekleyebilirsiniz.

4. Ziyaretçilerle Etkileşim

Sanal bir fuar planlarken katılımcıları ve ziyaretçileri önemsemek gerekir.  Katılımcılara sunduğunuz avantajların  doğru ve verimli şekilde kullanıldığından emin olmak isteyebilirsiniz. Sanal etkinlikler yeni olduğu için organizatörlerin ziyaretçilere ve katılımcılara kolay kullanım için eğitim içeriği hazırlaması gereklidir. Bu nedenle, fuar organizatörlerinin deneyimlerini geliştirmek ve etkinliği başarılı kılmak için hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için ilgili içeriğin hazırlanması gerekir.

5. Etkinlik Takvimi

Sanal fuar sırasında ziyaretçilerin ilgisini çekmek, başarılı bir etkinliğin anahtarıdır. Bu ilgiyi planlı ve stratejik bir şekilde toplamak için biir etkinlik programı hazırlayın. Örneğin:

  • Etkinlik ne zaman başlayacak?
  • Ne kadar sürecek?
  • Konuşmacı oturumları olacak mı? Olacaksa ne zaman olacak?
  • Geniş bir kitleye sesinizi duyurmanızı sağlayan webinarlar  ve sunumlar ne zaman gerçekleşecek?
  • Katılımcılar, ziyaretçilerle canlı video, sesli ve yazılı sohbet yoluyla ne zaman etkileşim kurabilir?
  • Bu tür soruların yanıtları, ihtiyaçlarınıza uygun bir etkinlik hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Buna ek olarak derli toplu bir etkinlik planı ziyaretçilere daha planlı bir görünüm sunmaya ve katılım kolaylığına destek olur.

6. Ölçülebilirlik

Sanal bir fuar, çok sayıda güvenilir veri üretir. Online olarak yönetildiği için, katılımcı ve ziyaretçi sayısından, en çok ziyaretçi çeken katılımcılara ve yapılan toplam satışlara kadar her tür veriye kolayca erişilebilir. Bu bilgiler, gelecekte daha iyi ve daha etkili etkinlikler düzenlemek için kullanılabilir. Sanal fuarlar, küresel bir kitleye ulaşmanın harika bir yoludur. Doğru şekilde yapıldıkları takdirde fuarlar hem organizatörler, hem katılımcılar, hem de ziyaretçiler için kazanç sağlarlar.

Kendi Sanal Fuarınızı Düzenleyin

Sanal Fuarların markalara sunduğu sayısız avantajla dijitalleşmenin gücüyle tanışın. Endless Fairs'ın teknolojik altyapısı ile kendi sanal fuarlarınızı düzenlemek veya fuarlarımıza katılmak için  bizimle iletişime geçin.

 

Hibrit Fuar Nedir, Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Hem fiziksel hem de dijital bir ortamda gerçekleştireceğiniz hibrit fuarlar hakkında nedir ve ne avantajlar sunar gibi birçok sorunun detaylı cevabı blog yazımızda.

Fuarlarınızı Sanal Ortamda Gerçekleştirmek İçin Sebepler

Hedef kitlenizle en verimli şekilde bir araya gelmenizi sağlayan fuarları sanal ortamlarda gerçekleştirmek için önemli sebeplerin verildiği detaylar blog yazımızda.