4 adımda Etkileyici Online Etkinlik Davetiyesi Hazırlayabilirsiniz

Sanal etkinliğinize maksimum katılımı sağlamak için öne çıkan, dikkat çeken bir etkinlik davetiyes tasarlamanın ipuçları bu blog yazımızda.

Sanal etkinliğinize maksimum katılımı sağlamak için  öne çıkan, dikkat çeken bir etkinlik davetiyes tasarlamanın ipuçları bu blog yazımızda.

Sanal etkinliğinize maksimum katılımı sağlamak için kalabalık bir gelen kutusunda öne çıkan, dikkat çeken ve insanların harekete geçirici mesaj düğmesini tıklamasını sağlayan bir davetiye tasarlamanız gerekir. 

İlgi uyandıran ve katılımı artıran etkinlik davetiyesi şablonları oluşturmanıza yardımcı olacak en iyi tasarım uygulamalarına bir göz atalım.

Etkileyici Bir E-posta Başlığı Oluşturun

İnsanların bir e-posta davetiyesini açtıklarında gördükleri ilk şey başlık başlığıdır. Zorlayıcı biri ilgi uyandırır ve onları e-postanın geri kalanını okumaya ikna eder. 

Önemli olan, okuyucuya e-postadan ne bekleyebileceklerini açıkça söyleyen net bir başlık ile birlikte etkinlik temanızla uyumlu çarpıcı bir kahraman resmi kullanmaktır. Çok fazla öğe eklemediğinizden emin olun, çünkü bu, başlığı kalabalıklaştırır ve okuyucunun dikkatini dağıtır. 

İnfografiklerden Yararlanın

Beğenin ya da beğenmeyin, ancak insanların% 80'i e-postalarınızı okumak yerine yalnızca tarıyor. 

Bu, insanların etkinlik davetiyenizle ilgilenmesini ve ondan değer elde etmesini istiyorsanız, taramayı kolaylaştırmanız gerektiğini gösterir.  

İnfografik benzeri davetiyeler oluşturmak, bunu başarmanıza yardımcı olabilir. 

Görüntü ve metinlerden oluşan bir koleksiyon olan infografikler, karmaşık bilgileri sindirmeyi ve anlamayı kolaylaştırmak için harikadır, bu yüzden bunları davetiyelerinizde kullanmak iyi bir fikirdir. 

Görsel çekicilik eklemenin yanı sıra, e-posta infografikleri, bilgileri etkili bir şekilde iletmenize ve okuyucuyu bunaltmadan meşgul etmenize yardımcı olur.

Videolar Kullanın

Bir araştırmaya göre, videoları e-postalara dahil etmek açılma oranlarını %19, Tıklama oranlarını %65 artırır.

Videolar, abonelerin içeriğe yatırım yapmalarını sağlayacak şekilde dikkat çekmeyi ve bilgileri hızla iletmeyi başardıkları için etkilidir.

E-posta pazarlama yazılımınıza bağlı olarak, videoyu doğrudan e-postaya yerleştirebilir veya insanları bir video barındıran bir açılış sayfasına bağlayabilirsiniz. İkinci seçeneği tercih ediyorsanız, insanların videoyu görüntülemek için tıklamaları gerektiğini bilmelerini sağlayan bir "oynat" düğmesi olan statik veya hareketli bir küçük resim yerleştirdiğinizden emin olun. 

Harekete Geçirme (Call to Action) Butonun Doğru Kullanın

Her etkinlik davetiyesinin nihai amacı, insanların etkinliğinize kaydolmasını sağlamaktır. Diğer bir deyişle, insanları etkinlik kayıt sayfasına yönlendirecek olan harekete geçirici mesaj (CTA) düğmesini tıklamalarını sağlamanız gerekir. 

Canopy Labs tarafından yapılan bir araştırma, bir e-postanın altındaki CTA'nın bir e-postanın sol veya sağ tarafına yerleştirilen CTA'lardan daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. 

Bununla birlikte, CTA düğmesi için zıt bir renk kullandığınızdan emin olun, böylece öne çıkıp arka planla çakışmaz.

CTA düğmesi için metin oluştururken "Burayı Tıklayın", "Başlayın" ve "Daha Fazla Bilgi Edinin" gibi genel metinlerin ötesine geçin. Harekete geçirilebilir fiiller kullanın ve insanları tıklamaya ikna etmek için bir aciliyet duygusu yaratın.

E-posta davetiyeleri güçlü bir etkinlik pazarlama aracıdır, ancak kalabalık bir gelen kutusunda öne çıkan ve dikkate alınan ilgi çekici ve iyi yapılandırılmış olanlar tasarlamak çok önemlidir.

Bu öneriler, yalnızca okunmakla kalmayıp aynı zamanda okuyucuları harekete geçirici mesaj düğmesine tıklamaya ve etkinliğiniz için kaydolmaya zorlayan ilgi çekici etkinlik davetiyeleri tasarlamanıza yardımcı olacaktır. 

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2021 için En Yaratıcı Sanal Etkinlik Fikirleri

Daha önce sanal bir etkinlik düzenlemediyseniz ve ev sahipliği yapabileceğiniz etkinlik türü konusunda kafanız karıştıysa, bu blog yazısı tam size göre!

Pazarlama Nedir? Pazarlama Yöntemleri ve İş Yaşamındaki Etkileri Nelerdir?

Pazarlama, TV reklamları, sosyal medya, videolar, arama sonuçları ve bir çok alanda hayatımızın her ânında fakat pazarlamanın tam olarak ne olduğu ve iş dünyasına olan etkileri bilinmiyor. Aşağıdaki yazımızda size bunlardan bahsettik.