Sanal Fuar Düzenlerken İzlemeniz Gereken 5 Adım

Başarılı bir sanal etkinlik planlamanın arkasındaki gizli yöntem nedir? İşte başarılı bir sanal etkinlik için izlemeniz gereken 5 adım!

Başarılı bir sanal etkinlik planlamanın arkasındaki gizli yöntem nedir? İşte başarılı bir sanal etkinlik için izlemeniz gereken 5 adım!

Teknolojinin evrimi, sanal etkinliklere maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltma, küresel olarak erişiminizi artırma ve işletmenizi yenilikçi bir şekilde konumlandırma gücü sağladı.

İster ilk sanal etkinliğinizi planlıyor olun, ister planlama sürecinizi keskinleştirmek isteyen sanal bir etkinlik uzmanı olun, asıl soru şudur: Başarılı bir sanal etkinlik planlamanın arkasındaki gizli yöntem nedir? İşte başarılı bir sanal etkinlik için izlemeniz gereken 5 adım!

 1-) Sanal Etkinliğiniz İçin Net Bir Hedef Belirleyin

Bazen insanlar sanal etkinlikleri sadece "farklı olduğu için" veya faydayı nasıl en üst düzeye çıkaracakları konusunda netlik olmadan uygun maliyetli olduğu için yapmayı seçerler. Bu hataya düşmemek gerek.

Sanal etkinlikler, eğer onları nasıl planlayacağınızı biliyorsanız, size arzu ettiğiniz geri dönüşü verecektir. Karar verin, hedefinizi bir kenara yazın ve verdiğiniz her kararda bu hedefi bilgilendirmek için kullanın. Sanal bir kariyer fuarı için, nicel hedefiniz, elde tutulması gereken kaliteli aday sayısı olacaktır. Sanal bir ticaret fuar için satışa dönüştürülen görüşme sayısı olacaktır. Sanal bir üniversite açık günü için, potansiyel öğrenci sayısı olacaktır. Karar vermelerini desteklemek için bu sayıyı diğer ekip üyelerine de açıkça ilettiğinizden emin olun.

2-) Ortaklarınızı Erkenden Etkinliğe Dahil Edin

Paydaşları sanal etkinlik planlama sürecine erken dahil etmenin önemi küçümsenemez. Daha önce sanal bir etkinliğe hiç katılmamışlarsa, büyük olasılıkla kendilerinden neyin gerekli olduğuna aşina olmayacaklardır. Sanal etkinlik ortaklarınızı hızlıca dahil edin. Örneğin bir iş fuarında, çok sayıda işverenin ne yapmaları gerektiği ve önceden iyi hazırlanmaları için ihtiyaç duydukları malzemeler hakkında bilgilendirildiğinden, bilgilendirildiğinden ve eğitildiğinden emin olmanız gerekir. Sanal bir kariyer fuarı düzenlediğinize dair departmanlarınıza bildirim göndermeyi unutmayın. Benzer şekilde, online bir ticaret fuarına ev sahipliği yaptığınızda satıcılarınızı bilgilendirmelere dahil ettiğinizden emin olun.

3-) Sanal Etkinlik İçin Akıllıca Bir Tarih Belirleyin

Gayrimenkulün piyasa değerinin konuma olan bağımlılığına aşina olabilirsiniz. Benzer şekilde, sanal etkinliğin başarısı tamamen zamanlamaya bağlıdır. Kaçınılması gereken tarihlerin küçük ve yararlı bir listesi: Tatil ile bağlanan hafta sonları, bayramlar veya seçim günleri. Önceden biraz araştırma yapın ve bir iş arkadaşınızdan tarihi doğrulamasını isteyin. Ayrıca, daha uzun etkinliklere yönelmekten kaçının. Daha küçük bir etkinlikle (1-3 gün) sağlanan ivmenin ve etkinin, uzun olandan (1-2 hafta) çok daha büyük olduğu görülmekte. İkincisi, hem sizi hem de katılımcılarınızı çok az artan bir değerle esnetecek ve tüketecektir. Oysa kısa olanlar, az sürede büyük güç yaratacaktır.

4-) Sanal Etkinliğinizi Pazarlamak İçin Kanallarınızı Maksimize Edin

Artık tarihiniz ve hedefleriniz yerinde ve paydaşlarınız dahil olduğuna göre, katılımcıların kaydolmasını nasıl sağlayacağınızı düşünmeniz gerekir. Stratejinizi geliştirin, sosyal medya, e-posta pazarlama listeleri ve web siteniz gibi mevcut pazarlama kanallarınızı en üst düzeye çıkarın. Ne sunduğunuzu doğru şekilde ileten açılış sayfalarınızı (landing page) oluşturun. Akılda kalıcı bir başlık seçin, alakalı görseller kullanın ve en önemlisi, insanları bu haberi yaymaya ikna edebileceğinizi düşünün.

Her etkinlik organizatörü, etkinliklerin dinamik ve hızlı hareket ettiğini bilir. Sanal etkinlik planlamasının sorunsuz ve etkili bir şekilde işlemesini sağlamanın anahtarı, bunu, teknolojinin tek bir bileşenden başka bir şey olmadığı fiziksel bir olay olarak düşünmektir.

5-) Sorunları Gidermek İçin Fırsat Bırakın

Bir etkinlik ne kadar mükemmel olursa olsun, bir ev sahibi olarak her zaman teknolojinin sıkıntı yaratma olasılığını karşılamanız gerekir. Etkinlik platformunun size bir sorun giderme ekibi veya etkinlik sırasında herhangi bir zamanda yanıt verebilecek proaktif bir yardım masası sunduğundan emin olun.

 Sanal Etkinliklerle Hedef Kitlenize Ulaşın

Endless Fairs’ın sunduğu sanal etkinlik platformu ile size özel bir tasarıma sahip etkinliğinizi online ortamda gerçekleştirin, dünyanın dört bir yanından hedef kitlenize ulaşın. Detaylı bilgi almak için şimdi bize ulaşın!

Sanal Fuarlar 2020'ye Nasıl Damgasını Vurdu?

Koronavirüs pandemisi ile işletmeler hedef kitleleriyle bağlantı kurmak için yeni yollar arıyorlar. Sanal fuarların 2020’ye nasıl damgasını vurduğunu keşfedin

Sanal Kariyer Fuarlarına Nasıl Hazırlanılır?

Sanal kariyer fuarlarıyla firmalar dünyanın dört bir yanından yetenekli çalışanları firmalarına katıyor. Sanal bir kariyer fuarı düzenlemek için bilmeniz gereken her şeyi listeledik!