Sanal Fuarlarda Standları Doğru Kullanmak İçin Öneriler

Katılımcıların ziyaretçilerle buluşarak markalarını en iyi şekilde tanıtabileceği sanal fuarlarda standların doğru bir şekilde kullanılması için öneriler yazımızda.

Katılımcıların ziyaretçilerle buluşarak markalarını en iyi şekilde tanıtabileceği sanal fuarlarda standların doğru bir şekilde kullanılması için öneriler yazımızda.

Sanal standlar, katılımcıların ziyaretçilerle buluşup markaları hakkında konuşabileceği ve potansiyel müşterilerle iletişim kurabileceği alanlardır. Genellikle görsel olarak markanın logosunu, ürün/hizmet videolarını ve dijital dokümanları gösterir. Bunların yardımıyla, katılımcılar görsel olarak çekici bir ortamda ziyaretçilerle etkili bir şekilde bağlantı kurabilir, sesli, görüntülü ve yazılı sohbeti kullanarak uzun süreli bağlantılar kurabilir.

1. Standınız İçin Bir Strateji Belirleyin

Bir katılımcı veya organizatör olarak etkinliğe katılımınızın sonucunda ne elde etmek istiyorsunuz? Bunu sanal standınız aracılığıyla nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? Hedef kitlenizin ihtiyaçları nelerdir? Planlar uygulamaya dökülmeden evvel hedefleriniz hakkında ekibinizle beyin fırtınası yapmanız büyük önem taşır.

2. Standlarınızı Kategorize Edin

Standları kategorize etmek, ziyaretçilerin aradıklarını bulma sürecini kolaylaştırır ve ir şeyler kaçırma ihtimallerini azaltır. Bu sebeple standları departmanlara, ürün/servislere veya global bir etkinlikte coğrafik konuma göre kategorize edebilirsiniz.

3. Size Uygun Stand Düzenini Seçin

Ziyaretçiler için kullanıcı deneyimi, aradıklarını bulmanın ne kadar kolay olduğuna ve platformun keşfe ne kadar uygun olduğuna bağlıdır. Bu hedeflerin her ikisi de sanal fuar salonunuzun mükemmel bir şekilde düzenlenmesini gerektir. Çok iyi içeriğe sahip birçok sanal fuar, düzenli ve doğru bir şekilde tasarlanmadığı için başarısız olmakta.

4. Görsel Olarak Çekici Fuarlar Tasarlayın

Fiziksel etkinliklerin aksine, ziyaretçileri sanal bir etkinlikle standınıza çağırmak için broşür dağıtamazsınız. Standınızın dikkat çekmesi ve öne çıkması için görsel olarak çekici ve etkileşimli bir şekilde tasarlanması gerekir.

Bunu yapmanın en iyi yolu, standınızda gösterilen ilgi çekici resimler ve videolardır. Marka renklerinizi, yüksek kaliteli resimlerinizi ve etkiye sağlayacak içeriklerinizi kullanın. Stand ve görsel alanı boyutlarına dikkat edin. Ayrıca, dijital dokümanların tasarımının standınızın temasıyla uyumlu olduğundan emin olun.  Ziyaretçilerle etkileşiminizi artıracak  bir stand tasarımı mutlaka işinizi kolaylaştıracaktır.

5. Ekibinizi Eğitin

Dijital stand yönetimi, fiziksel bir standı yönetmekten farklıdır. Katılımcıların platformu nasıl kullanacaklarını bilmeleri, standı kurmaları, gerekli ayarlamaları yapmaları ve  ziyaretçilerle güçlü bir iletişim  kurmaları gerekmektedir. Bu nedenle, stantın yönetiminden sorumlu ekibin etkinlik gününde veya daha öncesinde eğitilmesi önemlidir.

Ekip, ziyaretçilere karşı duyarlı olmalıdır. Bir ziyaretçinin sohbet etmek isteme durumunda her zaman müsait biri bulunmalıdır. Ekibiniz için bir program hazırlayın ve gecikmeleri önlemek için vardiyalar ayırın. Ek olarak, ekibin şirketin ürünlerini/hizmetlerini tamamen bildiğinden emin olun. Standı yöneten ekip ürünleri/hizmetleri ziyaretçilere mümkün olan en iyi şekilde sunabilmelidir.

6. Fuar Sonrası Seçenekleri Sunun

Sanal bir etkinlik, etkinlikten sonra bile ziyaretçilerle iletişim halinde kalmak için kullanılabilecek değerli verilerin toplanmasını ve katılımcılara sunulmasını sağlar. Bu, katılımcılara ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmek için başka bir şans daha tanır.

Bu nedenle,  etkinlikten sonra ziyaretçilerle iletişimde kalmak  önemli bir yöntemdir. Stand temsilcileri, etkinlik sırasında yaptıkları konuşmaya göre ziyaretçiler için bir mesaj oluşturabilir. Bu, katılımcılara mesajlarını ziyaretçilerin ihtiyaçlarına göre uyarlama ve kalıcı ilişkiler geliştirme fırsatı sağlar.

Online Fuarlarda Hedef Kitleniz ile İletişimde Kalın

Gerçekleştireceğiniz online fuarlar ile hedef kitlenize en geniş şekilde ulaşın, fuar sonrasında da iletişim halinde kalın. Endless Fairs ile dijitalin gücünden ve sanal fuarların teknolojisinden yararlanın. Kendi sanal fuarınızı düzenlemek veya fuarlarımızda yer almak için  hemen bizimle iletişime geçin.

8 Adımda Sanal Kariyer Fuarlarını Etkili ve Doğru Kullanın (İş Ararken)

Yeni mezun veya iş değiştirmek isteyen bireylerin iş arama sürecinde daha başarılı olmasını sağlayacak sanal fuarları doğru kullanmak ile ilgili detaylar yazımızda.

Sanal Fuarlarınız İçin Pazarlama İpuçları

Uzun çalışmaların sonucunda ortaya çıkardığınız sanal fuarlarınızın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için uygulayacağınız pazarlama ipuçları blog yazımızda.