Sanal Kariyer Fuarlarına Nasıl Hazırlanılır?

Sanal kariyer fuarlarıyla firmalar dünyanın dört bir yanından yetenekli çalışanları firmalarına katıyor. Sanal bir kariyer fuarı düzenlemek için bilmeniz gereken her şeyi listeledik!

Sanal kariyer fuarlarıyla firmalar dünyanın dört bir yanından yetenekli çalışanları firmalarına katıyor. Sanal bir kariyer fuarı düzenlemek için bilmeniz gereken her şeyi listeledik!

Sanal Kariyer Fuarı Nedir?

Şirketler genellikle fiziksel kariyer fuarlarını birkaç günlük zaman diliminde potansiyel adayları bulmak, ön taramak ve hatta bazen işe almak için kullanır. Kısa bir süre içinde en kaliteli yetenekleri işe almak isteyen işe alımcılar için yararlıdır ve bu onları dünya çapında son derece popüler hale getirmiştir. Bununla birlikte, bazı faktörlerin etkinliklerini engellediği görülmüştür.

Fiziksel bir kariyer fuarı, tesislerinin yakınında yaşayan insanların uğrak yeri olduğundan, küresel yetenekleri çekmek zorlaşıyor. Geleneksel kariyer fuarlarının bütçe ve kapasite kısıtlamaları, yatırım getirilerinin düşük olmasına katkıda bulunur ve bu da çoğu zaman değerini oldukça şüpheli hale getirir.

Sanal bir kariyer fuarı organize etmek istiyorsanız bu blog sizin için. Böyle bir etkinliği online olarak organize etmek için bilmeniz gereken her şeyi listeledik.

Hedeflerinizi Belirleyin

Sanal bir kariyer fuarı doğru planlandığında size arzu ettiğiniz getirileri sunacaktır. Sanal bir kariyer fuarı kurmadan önce aşağıdaki soruları göz önünde bulundurun.

Bu sadece bir işveren markalaşma etkinliği mi yoksa elinizdeki işler için belirli sayıda aday mı istiyorsunuz?

Sanal kariyer fuarı sırasında iş görüşmeleri yapmak ister misiniz?

Başarılı bir fuar için ölçüt nedir?

Nicel hedefinize karar verin (işveren marka tanıtımı veya olası satış yaratma) ve verdiğiniz her kararı bilgilendirmek için kullanın.

Standlarınızı Özelleştirin

Sanal standlarla ilgili harika olan şey, katılımcılara sunmak istediğiniz bilgi türüyle yaratıcı olmanız için size çok fazla alan bırakmalarıdır. Markalaşma, içerik (videolar, broşürler, formlar) ve etkileşim için geniş alanları vardır. Sanal kabinler esasen geleneksel kabinlerle aynı ve bazen daha büyük ölçüde özelleştirilebilir ve içerik formatı gösteriminde çok daha fazla esneklik sağlar. Sanal standlara dahil edebileceğiniz birkaç öğe şunlardır:

İnsanlar sanal kariyer fuarlarında geleneksel fuarlara kıyasla genellikle daha fazla kolaylık ve yanıt aradıkları için, ekibiniz ziyaretçilerin sorularını kapsamlı ve anında yanıtlarsa etkinlikten maksimum faydayı elde edebileceksiniz.

İşleri kolaylaştırmak için, en çok tekrarlanan sorguları derleyebilir ve şirketinizin profesyonellerinin ayrıntılı yanıtlarını içeren bir SSS sayfası geliştirebilirsiniz. Bu işlev işe alım görevlileri tarafından stand sohbetlerinde sorulan genel sorgular için standartlaştırılmış yanıtları paylaşmak için kullanılabilir. Daha hızlı iletişim için tüm sayfayı katılımcılarla da paylaşabilirsiniz.

Endless Fairs sanal kariyer fuarı platformu, işe alım görevlilerinin etkinlikte toplanan özgeçmişler üzerinde hızlı kriterlere dayalı aramalar yapmasına olanak tanır. Bu özellik, ilgili adaylara hızlı bir şekilde ulaşmada ve işe alma döngüsünü kısaltmada son derece yardımcı olabilir.

Fuarın Performansını Gözlemleyin

Sanal bir kariyer fuarının sadece nasıl kurulacağına odaklanmamalı, aynı zamanda etkinliğin sonucuyla da ilgilenmelisiniz. Muhtemelen sanal kariyer fuarlarının fiziksel emsallerine göre sahip olduğu en önemli avantaj, fuarın yatırım getirisini açıkça gösterme yetenekleridir. Ziyaretçiler kontrollü bir ortamda olduklarından, tıklamalar, indirmeler, CV yüklemeleri ve görüntülemeler gibi eylemler kolayca ölçülebilir.

Bu ölçümler aynı zamanda izleyiciler arasında popüler olan içerik türü ve özellikleri ve işe yaramayanları değerlendirmenize ve gelecekteki olayları buna göre değiştirmenize yardımcı olabilir.

Fuar Sonrası

Artık etkinliğinizi planladığınız, tasarladığınız ve gerçekleştirdiğinize göre, arkanıza yaslanıp topladığınız potansiyel müşterileri nitelendirebilirsiniz ve bunu yapmanın birkaç yolu vardır:

Kayıt bilgileri: Kariyer fuarı kayıt formundaki iletişim bilgilerini alın ve iş arayanlara ulaşın.

Katılımcılar: Kaydolduktan sonra etkinliğe fiilen katılan kişiler katılamayanlara göre şirketinizle daha fazla ilgilenirler. Onların bilgilerinden bir mail listesi oluşturun ve etkinlik sonrası pazarlama materyallerini paylaşarak onlarla takip edin.

Başvurular: Kariyer fuarınıza yüklenen özgeçmişler zaten yetenek havuzunuzun bir parçası. Adayları iş ilanlarıyla filtrelemek ve eşleştirmek için bu profilleri kullanın.

Sohbet odası etkileşimleri: Pek çok ziyaretçi, sohbet etkileşimleri sırasında yardım masasında veya tek tek kabinlerde sorularını veya diğer bilgileri bırakmış olacaktır. Müşteri adayları oluşturmak ve onlarla iletişim kurmak için bu bilgileri kullanın.

Anketler: Ayrıca, etkinlik sırasında izleyiciyi meşgul etmek için anketleri ve anketleri de kullanabilirsiniz. Toplanan veriler, ziyaretçileri cevaplarına göre kümelemek için kullanılabilir ve buna göre bu gruplara farklı mesajlar gönderilebilir.

Sanal Kariyer Fuarı İle Küresel Yetenekleri Firmanıza Kazandırın

Başarılı bir sanal kariyer fuarının çekilmesinin tüm çerçevesinde açıkça görülebileceği gibi, iş hedefi belirleme egzersiziniz anahtardır ve faaliyetlerin geri kalanını ileriye taşır. Sanal Kariyer Fuarları, eğer belirli bir planınız varsa ve fuarı bu hedeflere uygun bir şekilde yürütürseniz karşılığını verir, pazarlama stratejilerinden websitesine kadar her şey önemlidir ve ulaşmak istediğiniz temel hedeflere bir şekilde geri bağlanması gerekir.

Endless Fairs sanal etkinlik platformu ile düzenleyeceğiniz sanal kariyer fuarları sayesinde düşük bütçeyle dünyanın dört bir yanından en iyi yetenekleri firmanıza kazandırın, markanız için global bir pazarlama kampanyası yürütün! Detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Sanal Fuar Düzenlerken İzlemeniz Gereken 5 Adım

Başarılı bir sanal etkinlik planlamanın arkasındaki gizli yöntem nedir? İşte başarılı bir sanal etkinlik için izlemeniz gereken 5 adım!

Sanal İş ve Kariyer Fuarlarında Yeteneklere Ulaşmak İçin İpuçları

Sanal iş ve kariyer fuarlarında yeteneklere ulaşmak isteyenlerin uygulaması gereken belli başlı adımlar bulunuyor. Birbirinden önemli bu adımlar aşağıdaki gibidir.