Sanal Kariyer Fuarlarında İş Görüşmeleri Rehberi

İşe alma ekibinizi büyük etkinliğinizde başarıya ulaştırmak için sanal mülakatlarınız için bazı yararlı hususlar sağlamak için bazı ipuçları bu blog yazımızda

İşe alma ekibinizi büyük etkinliğinizde başarıya ulaştırmak için sanal mülakatlarınız için bazı yararlı hususlar sağlamak için bazı ipuçları bu blog yazımızda

Sanal bir kariyer fuarının büyüsü sayesinde, iş arayanların ve işe alım yapanların aşina olacağı hoş bir online ortam sayesinde, şirketinizin gelecekteki liderleriyle tanışmak hiç olmadığı kadar kolay.

Yüz yüze yapılan bir etkinliğin birçok ayak işini ve zorluklarını ortadan kaldırsa da, hazırlık aşamasında hala yapılması gereken işler var. Ve bazı açılardan, tamamen farklı bir yaklaşım gerektirir. Rahat bir deneyime rağmen, planlamanızı ve yürütmenizi ne kadar ciddiye alırsanız, o kadar çok başarı elde edersiniz ve işe alınacak kişiler üzerinde daha iyi bir izlenim bırakabilirsiniz.

İşe alma ekibinizi büyük etkinliğinizde başarıya ulaştırmak için sanal mülakatlarınız için bazı yararlı hususlar sağlamak için Endless Fairs olarak yanınızdayız. Yol boyunca eğlenirken sanal kariyer fuarınızda uzak adaylarla görüşme yapmak için bazı ipuçları. 

Gerçek Bir Görüşmede Gibi Davranın 

Optimum rahatlık ve minimum maliyetle uygun ölçekte işe alma yeteneği, her boyuttan ekibi işe almak için bu yeni trend stratejisini meşrulaştırdı. Yeteneklerle sanal bir kariyer fuarında tanışmak ve onları video konferans yazılımı ile görüşme sürecine taşımak, teknolojideki birçok gelişme gibi şık bir hile olarak başlamış olabilir. Ancak, işletmelerin başarılı bir sanal kariyer fuarı aracılığıyla keşfettikleri sonuçlarda aldatıcı hiçbir şey yoktur.

Potansiyel işe alımlarla web kamerası üzerinden görüşmek, yüz yüze görüşmede sağlam bir el sıkışma rahatlığına kıyasla ilk başta sarsıcı olabilir. Ancak giderek dijitalleşen ve bağlantılı dünyamızda bu, çalışma şeklimizde doğal bir ilerlemedir ve çok iyi bildiğimiz fiziksel deneyimle aynı inancı hak ediyor.

Donanımınızı Test Edin

Sanal kariyer fuarınız kurulup eyleme geçmeye hazır hale geldikten sonra, ekibinizin etkinliğe erişmek ve adaylarla etkileşim kurmak için kullanacağı bireysel donanımı kusursuz hale getirme zamanı. Öncelikle, kullanacağınız bilgisayarın ve web kamerasının yüksek kalitede ve iyi çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Birden fazla kez kontrol etmekte yarar var. Bu çağrıda sadece kendinizi değil, bir bütün olarak organizasyonunuzu temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla, hem çalışan hem de iyi görüntü çözünürlüğüne ve ses kalitesine sahip ekipmana sahip olmak, değerli bir yatırımdır. 

Soruları, Yanıtları ve Bilgilendirici İçerikleri Hazır Edin

Mülakatınızın yapısı fiziksel bir mülakattan beklediğinizden çok da uzak değil. Rolle ilgili en alakalı soruları sormanız ve planlanan birçok konuşmanızda tutarlı olmanız gerekir. Her potansiyel işe alımla sınırlı bir süreniz var, bu nedenle adayın düşünceli ve açıklayıcı cevaplar vermesi için zaman bırakırken, hangi soruların gerçekten önemli olduğunu uzun uzun düşünün.

Adaylara kendi sorularını sormaları için alan bırakmayı unutmayın! Bununla birlikte, bekleyebileceğiniz bazı sorular için bir cevap sayfası hazırlamalısınız. Kritik notlarınız için hem dijital hem de basılı versiyonları öneriyoruz, böylece görüşmeler sırasında mümkün olan en iyi cevapları ve bilgileri kullanılabilir, ekstra verimli kalabilir ve bu süreçte adayları etkileyebilirsiniz!

Sanal formatın ek bir yararı, görüşme öncesinde, sırasında veya sonrasında aynı platformda dijital içeriğe erişme ve paylaşma yeteneğidir. Markanızın misyonu, şirket kültürü, görüşme yaptığınız pozisyonlar ve bir görüşmede ortaya çıkabilecek diğer zamanlı bilgiler hakkında yararlı içerikler yazmak için pazarlama ekibiniz ve proje yöneticilerinizle birlikte çalışın. Bu içerik yalnızca adaylarla paylaşmaya değer olmakla kalmaz, aynı zamanda sanal kariyer fuarınızda yoğun bir gün boyunca ele alabileceğiniz birçok konuşma noktası için kullanışlı bir referans olabilir.

Tüm bu hazırlık ve yapı ile mülakatlarınızda, adaylarınızı rahat ettirmek için mülakatlarınızda iyi vakit geçirmenizi öneririz. Birkaç hafif şaka veya doğaçlama an, adayların en çok hatırladığı şey olabilir ve onların diğer fırsatları yerine sizinle çalışmak istemelerine neden olabilir. Başka bir deyişle samimi olun.

Neye İhtiyacınız Olduğunu Bilin ve Vaktinizi Verimli Harcayın

Sanal kariyer fuarınızın uzunluğuna ve popülerliğine bağlı olarak, her birinin kendine özgü deneyimleri, becerileri ve kişilik tuhaflıkları olan oldukça büyük bir yetenek havuzuyla konuşabilirsiniz. Peki aslında ne arıyorsunuz? Bu soru açık görünüyor, ancak özellikle geniş ölçekte ve hızlı bir şekilde arka arkaya mülakat yaparken, eklenen herhangi bir anlayış kurtarıcı bir lütuftur.

Doldurduğunuz rollere ve hangi niteliklerin bir adayın yığının tepesine çıkmasını sağlayacağına dair bolca düşünün. Görüşmeler üzerinde çalışırken, sorularınızla ilgili noktaya gelin, böylece daha sonra kritik ayrıntıları merak etmeyin.  

Bir veya birkaç gün olsun, etkinliğiniz boyunca birçok adayla görüşme yapıyor olabilirsiniz ve burada zaman yönetimi yüz yüze görüşmekten daha önemlidir. Sorularınızı önceden düzene sokun ve yanıtlarında neye bakacağınızı bilin, böylece kısa bir zaman diliminde temel özellikleri belirleyebilir ve doğru kişilerin yanlış sorulardan veya daha az önemli yanıtlara vurgu yaparak kaçmasına izin vermeyebilirsiniz. 

Etkinliğinizdeki bazı konuşmalı işe alımlar, adayları tanımanıza ve gerçek görüşmelere giden alanı daraltmanıza yardımcı olabilir, böylece yüzey düzeyindeki soruları atlayabilir ve görüşme döndüğünde üst düzey sorulara geçebilirsiniz.

Burada sanal adaylarınızı takip etmek için bazı örnek şablonlara göz atın ve ardından onları gerçekten parlatmak için imza dokunuşunuzu ekleyin!

Endless Fairs ile Sanal Kariyer ve İş Fuarlarında Yeteneklerle Görüşün

Endless Fairs’ın sunduğu sanal etkinlik platformu ile firmanızı güçlü pazarlayın, dünyanın dört bir yanından en doğru yeteneklere ulaşın. Detaylı bilgi almak için şimdi bize ulaşın!

Sanal Kariyer Fuarları Nedir? Nasıl Gerçekleşir?

Sanal kariyer fuarları, işverenlerin geleneksel işe alım etkinliklerinin tüm sınırlamalarından kurtulmasına yardımcı olacak dinamik bir çözüm olarak ortaya çıktı. Detaylı bilgi blog yazımızda!

Sanal Kariyer Fuarları Sonrasında Adaylarla İletişimde Kalma Rehberi

En iyi yetenekler için rekabete devam etmek olağanüstü bir takip stratejisine sahip olmayı gerektirir. Sanal kariyer fuarları ardından adaylarla nasıl iletişimde kalacağınız bu blog yazısında!